TANI MUN

MUN (Model United Nations), pek çok lise ve üniversitede düzenlenen ve temel olarak Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinin, simülasyon olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı ve genelde konferans şeklinde gerçekleşen bir etkinliktir. Türkiye’de MUN konferansları genellikle İngilizce gerçekleşmektedir.

Öğrenciler, konferansın organizasyonu, komitelerin oluşturulması, komitenin ana hatlarını oluşturan çalışma kağıtlarının hazırlanması gibi görevler üstlenmektedir. Ayrıca öğrencilerin üniversite hayatlarında yaşadıkları bu tecrübeyi özgeçmişlerine ekleyerek katıldıkları organizasyonlarda her zaman öncelikli olacaklardır. Kendi dilleri dışında bir başka dil kullanarak uluslararası bir ortamda yapılacak grup toplantılarına katılarak öz güven, sorumluluk, kendini ifade etme ve en önemlisi liderlik becerilerini geliştireceklerdir.

Bu eşsiz deneyimi öğrencilerimizle yaşayabilmek ve Özel Tanı Anadolu Lisesi ile ülkemizi uluslararası bir arenada temsil edebilmek için çalışmalarımız devam etmektedir.

PROJE ÇALIŞMLARIMIZ

MEB ÖĞRENCİ ARGE GRUBU; Ortak paydası eğitimde başarıyı arttırmak olan çalışmalarda tekrarın önlenmesi ve faaliyetlerin tek elden yürütülmesini sağlamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan öğrenci merkezli ekip çalışmasıdır.

TUBİTAK GRUBU; Temel amacı, öğrencilerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamaktır. Sahip olduğunuz özgün fikirlerin bu yıl sizler için belirlediğimiz temalar ile ilişkilendirilmesini ve danışman öğretmenler gözetiminde araştırma projesine dönüştürmeleri beklenmektedir.

İBRAHİM ARIKAN MEF EĞİTİM KURUMLARI ARAŞTIMA PROJESİ GRUBU; 21. yüzyılda bilimin ve bilimin ışığında dünyamızın baş döndüren bir hızla değişmesine ve gelişmesine yönelik öğrencilerin bilimsel çalışmalarına küçük de olsa katkıda bulunmayı ve yeni adımlar atmaları için onları yüreklendirmeyi amaç edinen bilimsel yarışma grubudur.

KANGURU ve TALES MATEMATİK GRUBU; Amacımız; öğrencilerin doğanın dili olan, tüm akademik branşların temelini oluşturan matematik biliminin sevmesini ve ulusal düzeyde ortak bir matematik kültürünün oluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, yaratıcı matematik düşünce sistemlerinin geliştirilmesini sağlamaktır.

E-TWINNING

E-Twinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. E-Twinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele yönelik bir platformdur. E -Twinning, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa’daki okullar arası işbirliğini teşvik eder.

E-Twinning iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler) yönelik bir platform sunmaktadır.

Bunun yanı sıra E-Twinning ÖĞRENCİLER içinde yeni öğrenme fırsatları sunmaktadır.E- Twinning projesi yapan bir çok öğretmenin görüşlerinden yola çıkarak, E-Twinning’in öğrencilere sağladığı faydalar şu şekilde özetlenebilir;

 

-Derse daha fazla motive olma,

-Başka okullardan veya ülkelerden akranları ile iletişim kurarak, farklı kültürleri tanıma,

-Yabancı dilde iletişim kurabilme,

-Web teknolojilerinin eğitim amacıyla da kullanabileceğini fark etme,

-Projede yer aldığı için derslere daha etkin katılma imkanı sağlamaktadır.